x名校考研辅导咨询


免费咨询电话

用户名: 密码:
当前位置:中科院考研网 >> 考研英语

2019考研英语每日一句第169句

作者: 来源:启道考研 日期:2018年9月2日 点击:

  启道考研辅导班,专注大学考研辅导,电话400-902-7633

  第一百六十九句
  This year’s application round has been beset by controversy over the increasing use of unconditional offers by universities, with more than one in five sixth-form applicants receiving an offer of a place regardless of their A-level results. Some school leaders fear that unconditional offers cause pupils to have less motivation to reach their highest potential grades, and that they are more likely to underperform as a result.
  思考题:
  Why the application round has been adversely affected by unconditional offers?
  (A) More and more university are using them to receive students.
  (B) The looming underachievement and poor performance caused by them
  (C) Applicants can accept certain offer regardless of their A-level results
  (D) They cause pupils to have less motivation to underperform.
  (我在题干里加了adversely,你看一下你的选择有没有改变。
  词汇突破:
  1. beset 困扰
  2. controversy 争议
  3. unconditional 无条件的
  4. six-form students 六年级学生,英国最高年级的中学生
  5. motivation 动力
  6. underperform 表现不佳
  第一句:
  This year’s application round has been beset by controversy over the increasing use of unconditional offers by universities, with more than one in five sixth-form applicants receiving an offer of a place regardless of their A-level results.
  切分:
  1. This year’s application round has been beset by controversy
  2. over the increasing use of unconditional offers by universities,
  3. with more than one in five sixth-form applicants receiving an offer of a place
  4. regardless of their A-level results.
  参考译文:今年的申请回合一直备受争议, 因为大学越来越多地使用无条件录取, 超过 五分之一的六年级学生,无论中学高级水平考试的成绩如何, 都能获得录取名额。
  第二句:
  Some school leaders fear that unconditional offers cause pupils to have less motivation to reach their highest potential grades, and that they are more likely to underperform as a result.
  切分:
  1. Some school leaders fear that… and that…
  2. unconditional offers cause pupils to have less motivation
  3. to reach their highest potential grades,
  4. they are more likely to underperform as a result.
  参考译文:一些学校的领导担心, 无条件录取会导致学生缺少动力,以达到可能的最高分数,因而更有可能表现不佳。
  思考题分析:
  Why the application round has been adversely affected by unconditional offers?
  首先adversely affect是对beset的替换
  (问题:为什么无条件的录取影响了申请回合?)
  审题很重要!问的是原因那你就要找原因!
  (A) More and more university are using them to receive students.
  这个选项的错误是:答非所问!也就是定位错误!
  (B) The looming underachievement and poor performance caused by them
  (他们带来的可能的成绩不好表现不佳。)
  这就是对第二句的同义替换;
  more likely to=looming (可能)
  underperform =poor performance
  less motivation to reach their highest potential grades
  = looming underachievement
  所以B是正确答案!
  (C) Applicants can accept certain offer regardless of their A-level results
  这个选项的错误是:答非所问!也就是定位错误!
  这个选项是在对unconditional offers进行解释在告诉我们什么是无条件录取。
  (当然如果了解背景了可以更容易排除这个选项,我做每日一句的目的就是让你知道这些背景,走进考场以后你遇到的文章背景一定是来自我的每日一句的。这点我可以很霸气的。2014年第二篇文章,写美国律师的,其中对于美国法律教育的特点在我当年的每日一句中就讲过,走进考场势如破竹!那个时候我们的阵地还在QQ空间。加油鸭!)
  而且我今天在题干中加了adversely这个选项就更不可能对了。
  即使你认为是影响也无法判断是正负影响。
  (D) They cause pupils to have less motivation to underperform.
  (无条件的录取导致学生表现不佳的动机较少。)
  这个选项的错误是:偷换!
  直接选答案的解释:
  审题可知,问的是无条件录取为什么会影响申请回合。再回到原文中去定位。第一句陈述了无条件录取影响申请回合的现状,不是原因,所以接着看下一句。第二句说的是,无条件录取被担心会令学生缺乏动力,考试成绩不佳,即无条件录取的消极影响。这种消极影响的对象也就是第一句中的申请回合,所以和“学生会缺乏动力,考试成绩不佳”意思相近的选项才是正确答案。
  答案是B。
  明天的句子:
  Back in 1990, Pew asked couples what made a marriage work, and fewer than half (47%) of adults said sharing household chores was very important. When couples were asked again 17 years since later, no other item on the list (which included faithfulness and happy sexual relationships) had risen in importance nearly as much, and across the demographic landscape―among men as well as women, marrieds as well as singles; old as well as young.
  思考题:
  According to the recent survey, what makes the marriage work well?
  (A) the loyalty to the marriage
  (B)the harmonious communication
  (C)the importance of home chores
  (D) the joint efforts for housework
   启道教育考研辅导班,专注名校硕博辅导,直播+录播反复巩固,考点重点快速精讲,知识框架快速复习,多目标通关保障,短期快速提分。关注微信公众号上研色(shang-yan-se),考研经验交流,考研学习,更多考研资料分享!
[ 打印本文 ]  [ 返回上级 ]  [ 返回顶部 ]