x名校考研辅导咨询


免费咨询电话

用户名: 密码:

2019考研英语每日一句第148句

作者: 来源:启道考研 日期:2018年9月5日 点击:

  启道北邮考研辅导班,专注北京邮电大学考研辅导,电话400-902-7633


  第一百四十八句

  However, the playgoers do manage a little sight-seeing along with their playgoing. It is the playgoers, the RSC contends, who bring in much of the town’s revenue because they spend the night (some of them four or five nights) pouring cash into the hotels and restaurants. The sightseers can take in everything and get out of town by nightfall.

  思考题:

  What can we learn from the text?

  (A) The playgoers spend more money than the sightseers

  (B) The playgoers go to no other places in town than the theater

  词汇突破:

  1. playgoers 看戏的人

  2. sight-seeing 观光

  3. along with 在…的时候

  4. contend 认为

  5. take in 看完

  6.no other A than B ;除了B之外什么都没有;(A 和B是上下词关系)

  I see no other handsome men in the village than Aman.

  (这个村子里我只看到一男这一个帅哥。)(男哥颜值担当,全村骄傲!)

  第一句:

  However, the playgoers do manage a little sight-seeing along with their playgoing.

  参考译文:但是,看戏的人在看戏的时候,确实会稍作观光。

  所以知道B选项一定不对。

  The playgoers go to no other places in town than the theater

  看戏的人在这个小城里除了剧院哪里也不去。

  第二句:

  It is the playgoers, the RSC contends, who bring in much of the town’s revenue because they spend the night (some of them four or five nights) pouring cash into the hotels and restaurants.

  参考译文:RSC认为,正是看戏的人带来小镇大量收入,因为他们会在这里过夜(有些人会呆四到五个晚上)这样现金就流入了宾馆和酒店。

  第三句:

  The sightseers can take in everything and get out of town by nightfall.

  参考译文:观光的人在夜幕降临时候就参观完一切离开小镇了。

  第二句中说到:

  看戏的人带来小镇大量(much)的收入;因为会过夜。

  第三句说到:

  观光的人在夜幕降临就参观完一切离开小镇了。

  严格地讲,much 是没有比较含义的。

  即使要过夜,看戏的人花的钱也不一定就比观光的人多。

  只是因为B选项一定不对,而A选项可能对,所以A选项就是最 佳选项了。

  这就是真题的不完美中的最 佳。

  03年的真题:

  These days the Net, which has already re-made such everyday pastimes as buying books and sending mail, is reshaping Donovan’s vocation as well.

  (前文知道:Donovan’s vocation= the intelligence services)

  切分:

  1. These days the Net is reshaping Donovan’s vocation as well.

  2. the Net has already re-made such everyday pastimes as buying books and sending mail

  The emergence of the Net has ________.

  [A] received support from fans like Donovan

  获得来自像Donovan 这样粉丝的支持。

  [B] remolded the intelligence services

  重新塑造了谍报行业

  [C] restored many common pastimes

  恢复了普通的休闲活动

  [D] revived spying as a profession

  使作为职业的谍报业复活

  从第一个小分句可以知道B选项的remolded是对reshape 的替换;

  其他三个选项在文中没有依据。

  但B选项的表述也不正确。因为原文的时态是现在进行时。

  B选项是现在完成时。

  但是所有的选项都是现在完成时态。所以B选项是最 佳答案!

  明天的句子:

  With digital rivals like Apple jumping into entertainment and entertainment competitors like Disney pouncing on digital, Netflix’s fast-growing, big-spending ways suddenly don’t seem so ironclad. Investors are beginning to wonder whether Netflix is about to be disrupted itself.

  The word“ ironclad”most probably means ________.

  (A) invincible (B)ironing (C)costing (D) economical

   启道教育考研辅导班,专注名校硕博辅导,直播+录播反复巩固,考点重点快速精讲,知识框架快速复习,多目标通关保障,短期快速提分。关注微信公众号上研色(shang-yan-se),考研经验交流,考研学习,更多考研资料分享!
[ 打印本文 ]  [ 返回上级 ]  [ 返回顶部 ]